Digitális térképpel a gyermekek védelmében

2017. november 01., szerda

Az Egyházak Világtanácsa (EVT) olyan programot fejlesztett ki, amely megkönnyíti az egyházak és partnerszervezetek közötti hálózatépítést és együttműködést a gyermekek iránti elkötelezettségük megvalósításában.

A digitális térkép ábrázolja és összeköti az egyházak és partnerek erőfeszítéseit a gyermekek életét javító kezdeményezésekben. Az EVT az UNICEF támogatásával fejlesztett ki egy internetes felületet, hogy a programban aktív tagegyházak, köztük a Magyarországi Református Egyház (MRE) által felajánlott szakmai támogatást és az egyházak által jelzett támogatási igényt egy térképen megjelenítse és összekapcsolja egymással.

„Nagy örömömre szolgál, hogy számos tagegyház pozitívan válaszolt a meghívásra, ami az együttműködésre való készség és lelkesedés jele. Hálás vagyok minden egyháznak, amelyik kiáll a gyermekek mellett és elkötelezett életkörülményeik javításában" – mondta Olav Fykse Tveit főtitkár.

Ha egy egyház elkötelezett a gyermekek iránt, és a kérdőívre válaszolva megosztja a szükségleteivel, tapasztalataival és szakértelmével kapcsolatos információit, hozzájárul, hogy a felhasználók lehetséges partnerként azonosítsák és szólítsák meg.

A digitális térkép az EVT által erre a célra létrehozott felületen érhető el. 

Fordította: Külügyi iroda/Blaschek Csenge

Forrás: oikoumene.org  

Fotó: Ivars Kupcis / WCC

Istent keresem

Mal 3,6–12

„...tegyetek próbára engem!... Meglátjátok, ...bőséges áldást árasztok rátok” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →