Diakóniai információs nap Komáromban és Kassán

2010. március 03., szerda

altA Szlovákiai Református Keresztyén Egyház Diakóniai Központja a szeretetszolgálattal kapcsolatos tájékoztató jellegű napot szervez Komáromban március 20-án, illetve Kassán március 24-én 14.00 órai kezdéssel a kassai református templomban. A diakóniai információs nap központi témája a Magyar Református Szeretetszolgálat által május 21-re és 22-re meghirdetett Szeretethíd elnevezésű önkéntes nap.

A rendezvény célja, hogy a református gyülekezetek tágabb környezetükben cselekvőleg mutassák meg hitüket olyan hasznos tevékenység végzésével, amelyre az adott településnek szüksége van (területrendezés, takarítás, idősek otthonának látogatása stb.). A tájékoztató jellegű napon a programról Vad Lilla, a Szeretethíd főkoordinátora ad bővebb tájékoztatást.

Az információs nap résztvevői megismerkedhetnek a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház Diakóniai Központjának eddigi munkájával is. A központ munkatársai beszámolnak a Nyilas Misi Karácsonya néven meghirdetett csomaggyűjtő akcióról, az önkéntes diakónusok képzéséről és az eddigi gyűjtések eredményéről. Az érdeklődők március 15-ig jelentkezhetnek a Diakóniai Központ címén: Komárom, Jókai utca 34., illetve elektronikus postán a diakonia@reformata.sk címen, valamint a +421-0915-180056-os telefonszámon.

A Szlovákiai Református Egyház központi diakóniájának kiépítéséért felelős szerv, a Diakonia Reformata nonprofit szervezet 2010-ben első alkalommal fogadja a felajánlók jövedelemadójának két százalékát. Az intézmény tevékenysége állandóan bővül, ami a működési költségek növekedését vonja maga után. A Diakonia Reformata ezért kéri az adófizetők ilyen jellegű segítségét is.

reformata.sk

Istent keresem

1Krón 27

„Jónátán, Dávid nagybátyja tanácsadó volt, értelmes és írástudó ember...” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink