Bővült a létavértesi szociális szolgálat

2011. július 29., péntek

A Vértesi Református Egyházközség több mint 200 millió forintból fejlesztette Létavértesen a szociális szolgáltatásokat. Az összegből a támogató szolgálat épületét újították fel, valamint új konyhát is létesítettek, amely 300 fő étkezését biztosítja a térségben. Az átadási ünnepségre július 29-én került sor.Az átadási ünnepségen Bölcskei Gusztáv hirdetette az igét. Hangsúlyozta, mennyire fontos, hogy legyenek olyan háttérintézmények, mint a létavértesi otthon és szociális szolgálat, amelyben ott van a bizonyosság: a gyülekezet próbálja segíteni az embereket.

Később Márton Attila országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy a közösség felelősségvállalásában kiemelt szerepük van az egyházaknak.

Menyhárt Károly, Létavértes polgármestere szerint az átadás nemcsak az egyházközségnek ünnep, hanem a városnak is, ugyanis a vértesi gyülekezet szolgáltatásaival a településen és környékén több mint hétszáz embernek segít.
Az előzetes felmérések szerint kétszázhetvenen veszik majd igénybe az étkeztetést valamint harminc fővel bővül a nappali ellátottak száma. A szolgáltatások nem csak Létavértesen, hanem Monostorpályiban és Kokadon is folynak majd. A fejlesztéssel tizenegy új munkahely jön létre, amellyel már ötvenhárom főre emelkedik a református intézményben foglalkoztatottak száma.
A tevékenység diakóniai, hiszen elsődlegesen a rászorulókat szólítja meg, fogalmazott Rozsnyai István, vértesi lelkipásztor. Kiemelte, hogy a tárgyi és szakmai feltételek biztosításával és az ellátás megteremtésével olyan új közösségi tér jön létre, amely lassítja az időskorúak elmagányosodását.

Forrás: ttre.hu

Istent keresem

2Krón 3

„Kárpitot is készíttetett kék és piros bíborból, karmazsinból és lenből, amelyekbe kerúbokat szövetett” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →