Bibliaolvasó napot tartanak iskoláinkban

2017. január 26., csütörtök

Határokon átnyúló bibliaolvasással indítják a reformáció emlékévét a református oktatási intézmények.

A reformáció emlékévének január 31-i megnyitóján arra vállalkoznak a Kárpát-medence református oktatási intézményeinek diákjai, hogy közösen felolvassák a Biblia teljes szövegét. Kaposvártól Kolozsvárig, Rozsnyótól Orosházáig hetvenöt magyarországi és határon túli általános és középiskola vesz részt a kezdeményezésben.

A felolvasás a debreceni Nagytemplomban kezdődik reggel 8 órakor és ugyanitt ér véget a 14 órakor kezdődő, az emlékévet megnyitó ünnepi istentiszteleten. A többi iskola a közbeeső hat órában kapcsolódik be a felolvasásba előre megtervezett beosztás alapján.

Ezzel a vállalkozással a debreceni szervezők a reformáció által is inspirált európai könyvkultúra, a biblikus műveltség, az olvasás – azon belül is a hangos olvasás – fontosságára kívánják felhívni a figyelmet.

Január 31-én 14 órától ünnepi istentiszteletet tartanak a debreceni Nagytemplomban, hivatalosan ezzel veszi kezdetét a Magyar Református Egyház jubileumi éve. A nyitó istentisztelet köré egész napos program épül. Részletek a reformacio.ma oldalon.

reformatus.hu

Istent keresem

1Krón 29

„...az én Istenem háza iránti szeretetből a saját aranyamat és ezüstömet is odaadom Istenem házára...” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink