Bátorkeszi gyorssegély az iszapkárosultak megsegítésére

2010. október 11., hétfő

A bátorkeszi gyülekezet hétvégén meghirdetett adománygyűjtésének eredményeként ezer euró gyűlt össze az iszapkárosultak megsegítésére.

A bátorkeszi gyülekezet hétvégén meghirdetett adománygyűjtésének eredményeként ezer euró gyűlt össze az iszapkárosultak megsegítésére. Az adományt Veszprémben adták át Steinbach József püspöknek.

 Czinke Zsolt bátorkeszi lelkipásztor levélben tájékoztatta a Reformata honlapot az elmúlt hétvégén szervezett gyűjtésük eredményéről. „Mély megrendüléssel értesültünk a Devecserben és Kolontárban történt iszapkatasztrófáról. Együttérzéssel gondolunk a katasztrófa áldozataira, hozzátartozóira, s mindazokra a magyar testvéreinkre, akiknek a katasztrófa nyomán életük kilátástalan helyzetbe került, otthonuk bizonytalanná vált. A magyar református egység jegyében valljuk, örömük a mi örömünk is, bánatuk a mi bánatunk is, ezért fohászainkban hordozzuk felebarátainkat. Imádkozunk azért, hogy Isten adjon erőt megpróbáltatásaik elhordozásához. Részt vállalva a szenvedők és károsultak terheinek hordozásában, a Bátorkeszi Református Egyházközség október 8-9-én adománygyűjtést hirdetett a helyi lakosság körében, melynek köszönhetően felekezetre való tekintet nélkül 1000 euró (kb. 275 000 HUF) pénzadományt gyűjtöttünk össze. Az összeget október 10-én Veszprémben személyesen adtuk át Steinbach Józsefnek, a Dunántúli Református Egyházkerület püspökének, aki adományunkat eljuttatja a rászorultakhoz" – adta hírül Czinke Zsolt lelkipásztor.

Istent keresem

Lk 1,1–25

„De íme, most megnémulsz, és nem tudsz megszólalni egészen addig, amíg ezek végbe nem mennek,” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink