Ami az élet végén fontos – Nemzetközi Hospice Kongresszus

2010. szeptember 01., szerda

altAz időskorúak életminőségének javítása érdekében fontos, hogy az egyházi és világi intézmények gondozottjai megkapják az igényeiknek megfelelő segítséget, ezért várják az ápolókat, gondozókat, intézményvezetőket, intézeti lelkészeket a II. Nemzetközi Hospice Kongresszusra, Mályiba a Mécses Központba.

Magyarországon a legtöbb idős kórházban hal meg, s csak kevesen vannak, akik otthon, családjuk körében tudják eltölteni utolsó napjaikat. Egyre többen vannak azok, akik intézményi ellátásra kényszerülnek, abban a mintegy 800 idős vagy ápolási otthonban, amelyből 188 református és evangélikus fenntartású. Az időskorúak életminőségének javítása érdekében fontos, hogy az egyházi és világi intézmények gondozottjai megkapják a testi-lelki-szociális-spirituális igényeiknek megfelelő segítséget.

Ezért szeretettel hívják és várják az érdeklődőket a KRE Gyökössy Endre Lelkigondozói és Szupervízori Intézet, a Magyarországi Református Egyház Szeretetszolgálati Iroda Diakóniai Felnőttképzési Intézménye és a Magyarországi Evangélikus Egyház Diakóniai Szolgálata által közösen szervezett II. Nemzetközi Hospice Kongresszusra.

Az elkötelezett intézményvezetők és dolgozók részéről a leggyakoribb panasz, hogy mindazt, ami külföldön az idősek egyházi ellátásába a Hospice szemléletből már beépült, hogyan lehet hazai rendszerünkben megvalósítani, hogyan tudjuk a haldoklók kísérését az ápolás integrált részévé tenni.

A második kongresszuson ezekkel a kérdésekkel szeretnének foglalkozni, a hazai gyakorlat kialakításában fontosak a magyar és a külföldi tapasztalatok. A cél, hogy a diakóniai praxisban, az idősek segítésében új impulzusokat, szempontokat találjanak és egy projekt keretében megfelelő képzési programokat, továbbképzési lehetőségeket ajánljanak az intézmények számára. A Kongresszusra várják az intézményvezetőket, gondozókat, ápolókat, intézeti lelkészeket.

Időpont: 2010. szeptember 14–15.
Helyszín: Mályi, TIREK Mécses Központ

Részvételi díj: 10.000 Ft/fő

Jelentkezési határidő: szeptember 5.
Jelentkezés, bővebb információ:
www.redifi.hu
felnottkepzes@zsinatiiroda.hu

Istent keresem

1Krón 28

„...ismerd meg atyád Istenét, és szolgálj neki teljes szívvel és készséges lélekkel, mert megvizsgál az Úr minden szívet, és megismer minden szándékot és indulatot.” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink