Akik a nagy nyomorúságból jöttek

2017. június 10., szombat

Beregszászban, a Kárpátaljai Református Egyház Püspöki Hivatalában mutatták be Fodor Gusztáv új könyveit, valamint a Szovjet fogságba hurcolt reformátusok a Kárpát-medencében című tanulmánykötetet is.

A Kárpátaljai Református Egyház, a Narancsik Imre Kutatói Műhely valamint a Református Közéleti és Kulturális Alapítvány szervezésében tartottak ünnepélyes könyvbemutatót Beregszászban. Az eseményen Fodor Gusztáv Akik a nagy nyomorúságból jöttek... és a Református múltunk kezesség I. című könyveit, valamint a Szovjet fogságba hurcolt reformátusok a Kárpát-medencében című tanulmánykötetét is bemutatták.

Az elmúlt években egyre többször merült fel az igény arra, hogy a kárpát-medencei református közösségek ne csak a több száz évvel ezelőtt zajló eseményeket, hanem a közelmúlt történéseit is megismerjék, hiszen ezekről a legtöbb esetben hosszú évtizedeken keresztül nem lehetett beszélni. A Református Közéleti és Kulturális Alapítvány ezért a Nemzeti Emlékezet Bizottságával közösen indította útjára a 'Református közelmúltunk' című könyvsorozatát, melynek célja, hogy Református Egyház történelmét, a második világháborútól a Szovjetunió felbomlásáig tartó időszak végéig, feldolgozza és bemutassa.

Ennek a keretein belül került most sor erre a könyvbemutatóra is, melyen Zán Fábián Sándor a Kárpátaljai Református Egyház püspöke, Fodor Gusztáv egyháztörténész-lelkipásztor, Szamborovszkyné dr. Nagy Ibolya egyetemi docens valamint Zila Gábor történész, az RKK titkárságvezetője mutatta be a Kárpátalját (is) érintő új könyveket. Múltunk feltárásának fontosságát bizonyítja az is, hogy az eseményt nem csak a kárpátaljai egyház teljes vezetősége, hanem Szalipszki Endre, a beregszászi főkonzul valamint az ungvári konzulátus munkatársai is megtisztelték jelenlétükkel.

refua.tirek.hu

Istent keresem

Lk 1,1–25

„De íme, most megnémulsz, és nem tudsz megszólalni egészen addig, amíg ezek végbe nem mennek,” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink