Ahol szükség, ott a segítség

2012. március 23., péntek

A Magyarországi Református Egyház, szembesülve az Arany Alkony idősotthonok működésének ellehetetlenülésével, 200 idős ember elhelyezését vállalja intézményeiben.

A fővárosi kormányhivatal február 24-én kelt határozatával március 31-i határidővel visszavonta az Arany Alkony idősotthonok működési engedélyét. Ezzel a döntéssel nyolc intézmény összesen 1300 lakójának sorsa vált bizonytalanná.

Ebben a helyzetben a Fővárosi Önkormányzat március 21-én felvette a kapcsolatot a budapesti idősgondozási intézmények fenntartóival, így a Magyarországi Református Egyházzal (MRE) is, segítségünket kérve. Az MRE értetlenül és szomorúan áll a fejlemények előtt, de lehetőségeihez képest segíteni szeretne a rászorultakon, ezért szeretetszolgálati intézményei kevesebb, mint 48 óra alatt kétszáz idős ember azonnali elhelyezését vállalták.

A Magyarországi Református Egyház összesen 390 szociális szolgálatot tart fenn, ezek közül 59 működik idősotthonként. A bajba jutottakat az egyház az idősotthonokban helyezi el, ahol jelenleg 3000 idős emberről gondoskodnak.

Tisztában vagyunk azzal, hogy ez a segítség nem jelent teljes körű megoldást, de reméljük, hogy a kialakult helyzet összefogásra buzdítja az idősellátásban érintett hivatalokat és intézményeket.

MRE Kommunikációs Szolgálat

Istent keresem

2Krón 3

„Kárpitot is készíttetett kék és piros bíborból, karmazsinból és lenből, amelyekbe kerúbokat szövetett” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →