Adományok húsvétkor

2013. április 02., kedd

Ünnepek előtt általában megsokszorozódnak a segélyszervezetekhez beérkező kérések. A Magyar Református Szeretetszolgálat húsvét előtt és az ünnepen másfél millió forint értékű tartós élelmiszerrel és vetőmaggal ajándékozta meg a rászorulókat.

A több napos ünnep mindig nagy kihívást jelent a nélkülöző családok számára. Ilyenkor a gyermekek nem kapnak ebédet az iskolában, ráadásul a szokatlanul hideg márciusi időjárás különösen megterhelte sok család költségvetését. A Református Szeretetszolgálathoz beérkező segítségkérések száma is megnövekedett ebben az időszakban. Észak-Magyarországon, Kárpátalján és a tanyavilágban élőknek húsvétkor Gyermelyi tésztát, vető- és virágmagokat, valamint ötszáz kilogramm rizst adtak át a nehéz körülmények között élőknek.

A vetőmagcsomag tízféle magot tartalmazott, melyeket az enyhülő időjárást követően elvethetnek konyhakertjükbe a rászorulók. Répa, retek, petrezselyem, paradicsom és hagyma is nő majd az adományból, melyet a Granexpo ajánlott fel a Református Szeretetszolgálatnak.

A Magyar Református Szeretetszolgálat segítő munkáját támogathatják a 13600-as telefonszám 66-os kódjának tárcsázásával. Egy hívás 250 forint, ami egy meleg étkezést biztosít a rászorulók számára.

Forrás: jobbadni.hu

Istent keresem

2Krón 3

„Kárpitot is készíttetett kék és piros bíborból, karmazsinból és lenből, amelyekbe kerúbokat szövetett” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →