A Magyar Református Szeretetszolgálat teajárattal és tűzifával segít a nagy hidegben

2012. február 02., csütörtök

Budapesten és Debrecenben ételosztással, forró teával, c-vitaminnal és édességgel járják a várost a Magyar Református Szeretetszolgált munkatársai és önkéntesei. A hajléktalanok mellett várnak minden rászorulót, akinek segítséget jelent egy forró ital és élelmiszer. Szerdától vasárnapig tart a „Majd ha fagy” teajárat, de ha az időjárás szükségessé teszi, a szervezet folytatja a hajléktalanok ellátását. Debrecenben és Budapesten naponta 300 hajléktalan ellátását tervezi a szervezet.

A rendkívül hideg időjárás nem csak az otthontalanokat veszélyezteti, ezért a Magyar Református Szeretetszolgálat évek óta működő Tűzifa programjával is segíti a rászorulókat. Országszerte sok család jelentkezett a segélyszervezetnél, hogy a mindennapi betevő beszerzése után, nem jut pénz a tüzelőre a családi költségvetésből. A többgyermekes családoknak és az egyedül élő nyugdíjasoknak is nehézséget okoz eldönteni, hogy ennivaló vagy meleg legyen otthon. Ezért a szervezet tűzifával is segíti a fagyoskodókat.

A szeretetszolgálat önkénteseinek száma országszerte meghaladja a 10 000 főt, őket arra buzdítja a szervezet, hogy figyeljenek a környezetükben élőkre és jelezzék a hivatalos szerveknek, ha bajba jutott emberrel találkoznak. Ilyenkor különösen is fontos, hogy figyeljünk egymásra!

A Magyar Református Szeretetszolgálat téli programjait támogathatja online a www.jobbadni.hu oldalon keresztül.

Istent keresem

Lk 8,1–15

„...és néhány asszony, akiket gonosz lelkektől szabadított meg, és betegségekből gyógyított meg:” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →