A Harangszó januári második számából

2010. január 11., hétfő

altEgyházkerületi bibliaismereti vetélkedőt tartottak Magyarkécen. A harmadik alkalommal megszervezett ifjúsági rendezvényről címoldalas beszámolót közöl a lap idei második száma. A Harangszó vezércikkét ezúttal Kupán Árpád jegyzi, aki írásában Bocskai István életműve előtt tiszteleg. 

Megelevenedő küldetéstudat címmel a lap interjút közöl Csűry Istvánnal, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület novemberben megválasztott püspökével. Az új egyházi vezetőt egyházkerületi helyzetértékelésre kértük.

A tudósításokban gazdag lapszámban összeállítás olvasható a Menyőben zárult forradalmi emlékév főbb eseményeiről, Tóth Zsigmond a kárpát-medencei imanap nagyváradi rendezvényéről számol be, Végvár hármas ünnepéről Makay Botond tudósít. A Gyülekezeti tükör című új rovatban elsőként a Feketeerdői eklézsia szerepel.

A nemrég elhunyt Molnár József életműve előtt Ecsedi Árpád tiszteleg, míg Zsiskú János, volt belényesi lelkipásztorra Miklós János emlékezik.

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület kéthetente megjelenő gyülekezeti lapja megvásárolható és megrendelhető a lelkészi hivatalokban. A lap internetes kiadása a harangszo.blogspot.com címen olvasható.

Istent keresem

Jn 13,21–30

„Amit tenni akarsz, tedd meg hamar!” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →