Megjelent a Kálvincsillag

2013. december 17., kedd

Önazonosság, számvetés és hitelesség kérdéseit járja körül a Magyar Református Egyház lapjának idei száma.

Megjelent a Kálvincsillag idei száma. A Kárpát-medencei református közösségek életét bemutató lapot évente adja ki a Magyar Református Egyház. Az ingyenes kiadvány az ünnepek után jut el az olvasókhoz, de digitális formában már most elérhető és lapozható az interneten.

Milyen többletet jelent ma reformátusnak lenni? Mi a részegyházak népszámlálási mutatóinak tanulságai? Min múlik ma keresztyénségünk hitelessége? – Az idei szám körkérdései az önazonosság, a számvetés és a hitelesség kérdéseit feszegetik. A 84 oldalas magaziból megismerhetik – többek között – Demeter Irént, a Vakációs Heteket szervező marosvásárhelyi vallástanárt, a huszonöt éve palástokat készítő Kiss Árpádnét, valamint Oroszi Pált, a Munkácsi Keresztyén Egészégügyi Központ vezetőjét és három határon túlon szolgáló magyarországi református lelkészt.

 

A kettészakított egyházmegyék közül ezúttal Békés-Bánát mutatkozik be, s a Kálvincsillag beszámol a szaporodó dunamelléki gyülekezetekről, az idei Csillagpont hátteréről, a Heidelbergi Káté 450. éves évfordulójáról, ehhez kapcsolódva a felújított, egységes magyar szövegváltozat megszületéséről is. A káté román fordítását végző Mihai Andronéval készült interjúból pedig kiderül, hogyan lett ortodoxból református felekezetű az egyetemi tanár.

Archívum:

 

2012.: 3. szám (Közösség – Vallástétel – Jövő)
2011.: 2. szám (Érintések – Nemzedékek – Közösség)

2010.: 1. szám (próbaszám) 

reformatus.hu

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió