Tájékoztató nap a gyülekezetek akadálymentesítési programjáról

2013. november 18., hétfő, MRSz Zsinati Székház

2016-ig 30 gyülekezetben indulhat el az érzékenyítés és akadálymentesítés. A kiválasztott gyülekezetek a következő két évben szakképzett mentorok segítségével indíthatják el közösségükben ezt a munkát. Az MRSZ mind a mentorok, mind a gyülkezetek részére pályázatot írt ki. Erről részletesebb információt tájékoztató nap keretében kaphatnak a gyülekezetek és mentorok.

A Magyarországi Református Egyház és a HEKS svájci segélyszervezet között létrejött megállapodás értelmében a következő három évben a szervezet támogatja a Magyar Református Szeretetszolgálat gyülekezeti akadálymentesítésben végzett munkáját. 2016-ig 30 gyülekezetben indulhat el az érzékenyítés és akadálymentesítés a program keretében. Olyan gyülekezetek vesznek majd részt a programban, amelyek készek arra, hogy megtalálják környezetükben a fogyatékkal élő testvéreket, és nyitottá váljanak feléjük, bevonják őket a gyülekezeti életbe. Akik gyakorlatban is szeretnék megtapasztalni Pál apostol szavait: „Mert ahogy egy testnek sok tagja van, de nem minden tagnak ugyanaz a feladata, úgy sokan egy test vagyunk a Krisztusban, egyenként pedig egymásnak tagjai.” (Róma 12:4-5).

A pályázaton kiválasztott gyülekezetek a következő két évben szakképzett mentorok segítségével indíthatják el közösségükben a munkát: érzékenyítés, képzés, cselekvési terv kidolgozása alapján indulhatnak el az akadálymentesítés útján.Az MRSz mind a mentorok mind a gyülkezetek számára pályzatot írt ki.

A pályázatról részletesebben itt olvashatnak: 

Az érdeklődő gyülekezeteket és mentorokat egy tájékoztató nap keretében részletesebben is megismertetik a programmal, hogy elég információ keretében adhassák be a pályázatokat.

Tájékoztató napok helyszíne és időpontja:

2013. november 18. 10 óra: Zsinati székház: 1146 Budapest, Abonyi u. 21.

2013. november 19. 14 óra: Esperesi Hivatal Nagytanácsterme, 4026 Debrecen, Kálvin tér 17.

A tájékoztató napon történő részvételi szándékot kérjük, az alábbi email címen jelezze: vad.lilla@jobbadni.hu

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió