Pünkösdi bibliaolvasás több nyelven

2012. május 28., hétfő, Deák téri evangélikus templom

Negyedik alkalommal tartanak ökumenikus bibliaolvasást a Deák téri evangélikus templom lépcsőjén.

A Bibliából hagyományosan gyülekezeti tagok, gimnazisták, egyetemisták, ismert közéleti személyiségek, művészek, sportolók olvasnak fel több nyelven. A rendezvény alapgondolata, a pünkösd csodájára emlékezve valóságosan kivinni az utcán járó emberek közé a Szentírás szavait. Idén először témája is lesz az alkalomnak: Isten igazsága és a társadalmi igazságosság.

„Akciónkkal szeretnénk tudatosítani az emberekben, hogy a Lélek ma is képes megszólítani, akit csak akar, és amikor csak akarja – akár a Deák téren, séta közben is. Ehhez nem kell más, csupán olvasni vagy éppen felolvasni Isten Igéjét. A Biblia korában e két tevékenység egyet jelentett" – vélik a szervezők, akik Pünkösd ünnepére, az egyház létrejöttére is szeretnék felhívni az emberek figyelmét. Éppen ezért várnak mindenkit szeretettel (fel)olvasni és hallgatni, beszélgetni és örülni a Pünkösd ajándékának.

A rendezvény pünkösdhétfőn 14:00-tól 18:00-ig tart, a bibliaolvasást ökumenikus áhítat zárja a Deák téri templomban. A felolvasást a Református Közéleti és Kulturális Központ, a Magyar Bibliatársulat, a Kálvin és a Luther Kiadó közösen szervezik.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.