A Reformátusok Lapja e heti számából

2020. február 09., vasárnap, Országszerte

A házasság hetére fókuszál a Reformátusok Lapja 2020. február 9-i száma, emellett pedig helyszíni riportban számolunk be a tavaly leégett Ráday utcai kollégium bontásáról és a tervezett új épületről. Olvassák egyházunk hetilapját ezen a héten is!

Újjáépül a Ráday utcay kollégium – erről a saját szemünkkel győződtünk meg a tavalyi tűzben leégett épületrész bontásának kezdetekor. Már a katasztrófa bekövetkezése előtt is készen voltak az épületkomplexum fejlesztési tervei, a 2022-re ígért új szárnyban –ahogy az egész épületben – kulcsszerepet kap majd a biztonság. A Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karán az oktatás és a lakhatás addig is biztosított – üzenik a hezitáló felvételizőknek az intézmény vezetői.

Egy hét a házasságért

Országszerte február 9-én kezdődik a házasságot népszerűsítő, párkapcsolati tanácsokat nyújtó ökümenikus rendezvénysorozat. A házasság hete idei arcai, Semsei Rudolf és Dobay Eszter úgy élik meg kapcsolatukat, mint egy szerelemmel átitatott csapatjátékot – derül ki a velük készített interjúnkból. De ellátogatunk egy a Tiszán horgonyzó lakóhajóra is, ahol Vesmásék, egy református építészházaspár történetét ismerhetik meg.

Szintén a házasság hetéhez kapcsolódva a szavak világán túlra kalauzol minket Csűrös-Varga Vanda lelkipásztor, családterapeuta-jelölt, aki szerint sokat segíthet a konfliktusok, súrlódások kezelésében, ha képesek vagyunk meglátni társunk mondatai mögött az érzést, hogy hiányzunk neki. Férfi és nő kapcsolatáról osztja meg velünk gondolatait rendszeres publicistánk, Jakab-Kövér Gyopárka is.

Közéleti témákkal is foglalkozunk lapunkban:

Az Egyesült Királyság január 31-el kilépett az Európai Unióból, Salánki Istvánt, a londoni gyülekezet vezetőjét arról kérdeztük, hogy érinti a Brexit az ott élő magyar református közösséget. Köntös László dunántúli főjegyző pedig a klímavészhelyzet kapcsán kínál egy a megoldást segítő lehetséges világképet: teremtmény és Teremtő viszonyát. 

A Reformátusok Lapja február 9-i számában is megtalálják a megszokott és kedvelt rovatokat, lelki írásokat, igemagyarázatokat. Az újság előfizethető a Reformátusok Lapja Kiadóhivatalában: 1113 Budapest, Tas vezér utca 13., +36 1 217 6809, kiado@reflap.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.