Indul a református oktatási intézmények adománygyűjtése

2019. november 14., csütörtök

A Szíriai Örmény Református Egyház damaszkuszi általános iskoláját támogatjuk a Kárpát-medencei Református Oktatási Alap idei adománygyűjtésével. A Generális Konvent elnökségének felhívását olvashatják.

Kedves Intézményvezető Testvérem! Kedves Pedagógusok! Kedves Tanulók! Kedves Szülők!

A Magyar Református Egyház részegyházainak elnökségei szeretettel köszöntik intézményeink pedagógusait, tanulóit és a szülői közösséget a 2019/2020. tanévben! Öröm volt együtt lenni májusban, Debrecenben a Magyar Református Egyház egységesülésének 10. évfordulóján, júniusban Debrecenben az általános iskolák VI. találkozóján, júliusban Hevesen a Kárpát-medencei Református Középiskolák XXVI. találkozóján, valamint Pécsett a Kárpát-medencei református tanévnyitón. Öröm tapasztalni, hogy a Kárpát-medencei református intézmények testvéri közössége erősödik, és fontosnak tartják együtt kérni áldást gyülekezeteink és intézményeink, a benne szolgáló pedagógusok, a tanulók, a fenntartók, a szülők életére és munkájára. Hisszük, hogy Isten meghallgatja kérésünket és ad áldást és gyarapodást intézményeinkben, és rajtuk keresztül egyházunkban, nemzetünkben.

Ismételten megköszönve az elmúlt tanévben végzett áldozatos munkájukat, kérjük, hogy lelkesítsék tanulóikat a szorgalmas tanulásra, és az idei adománygyűjtésben való részvételre is! Ezévben, a 10. adománygyűjtés alkalmával, hálaadásunk jeleként is kérjük, hogy figyelmünket a nagyobb szükséget szenvedő testvéreink felé fordítsuk.

Kedves Intézményvezető Testvérem! Kedves Nevelők! Kedves Tanulók!

A Generális Konvent elnökségeinek javaslata alapján kérjük, hogy a 10. adománygyűjtés olyan református keresztyén közösséget támogasson a Szíriai Örmény Református Egyházon keresztül, amelyik megannyi szenvedés közepette, háborús körülmények között végzi nevelő szolgálatát is. Kérjük és kívánjuk, hogy érezzük át a testvéri összetartozás nagyobb ölelését ezáltal, az egymáson segítés bennünket is meggazdagító voltát. Kérünk benneteket, hogy a Magyarországi Református Egyház honlapjáról (www.reformatus.hu) letölthető tájékoztatók alapján segítsetek a Kárpát-medencei Református Oktatási Alap adománygyűjtésében. Az iskoláink által összegyűjtött adományhoz, az alap javára a Magyar Református Egyház központi költségvetéséből is kiemelten támogatja az adománygyűjtést.

 A 2019. év 10. alkalommal sorrakerülő adománygyűjtés  egy kiemelt cél támogatását szolgálja: 

A SZÍRIAI ÖRMÉNY REFORMÁTUS EGYHÁZ DAMASZKUSZI ÁLTALÁNOS ISKOLÁJÁNAK TÁMOGATÁSA


Ezen kívül az alap támogatja a Bibliaprogramot – a külhoni középiskolák 9. évfolyamán tanulók újfordítású teljes bibliával történő megajándékozását, a református általános iskolák és a református középiskolák találkozóját, valamint a Kárpát-medencei református tanévnyitó szervezését. 

Köszönjük a tájékoztató áttanulmányozására szánt időt, köszönjük, hogy pedagógusaink és intézményeink fontosnak érzik a testvéri segítségnyújtást, és elkötelezettek a református keresztyén intézményes nevelés ügye mellett.

Intézményeink életére, a bennük munkálkodók szolgálatára, közösségeink gyarapodására Isten áldását kérjük.

2019. november havában

 

Dr. Szabó István s.k.

 püspök

 Veres Sándor s.k.

főgondnok

Steinbach József s.k.

püspök

Dr. Huszár Pál s.k.

 főgondnok

Dunamelléki Református Egyházkerület

Dunántúli Református Egyházkerület

 

 

 

 

Kató Béla s.k.

püspök

Dr. Dézsi Zoltán s.k.

főgondnok

Zán Fábián Sándor s.k.

püspök

Nagy Béla s.k.

főgondnok

Erdélyi Református Egyházkerület

Kárpátaljai Református Egyház

 

 

 

 

Csűry István s.k.

püspök

Bara Lajos s.k.

főgondnok

Halász Béla s.k.

püspök

Székely Károly s.k.

főgondnok

Királyhágómelléki Református Egyházkerület

Szerbiai Református Keresztyén Egyház

 

 

 

 

Fazekas László s.k.

püspök

Fekete Vince s.k.

főgondnok

Csomós József s.k.

püspök

Ábrám Tibor s.k.

főgondnok

Szlovákiai Református Keresztyén Egyház

Tiszáninneni Református Egyházkerület

 

 

 

 

Szenn Péter s.k.

püspök

Kel József s.k.

főgondnok

Dr. Fekete Károly s.k.

püspök

Dr. Adorján Gusztáv s.k.

főgondnok

Horvátországi Református Keresztyén Kálvini Egyház

Tiszántúli Református Egyházkerület

Adományokat az MRE Zsinati Oktatási Iroda Kárpát-medencei Református Oktatási Alap céljára létrehozott alszámlájára lehet befizetni.

Számlaszám (CIB Bank Zrt.): 10700024-71220215-51300009

IBAN: HU31 1070 0024 7122 0215 5130 0009

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió