Újság és Biblia

2019. október 25., péntek, Budapest, MRE zsinati székháza

Budapest ad otthont október 25-26-án a Németországi Református Szövetség (RBD) jubileumi Barth-konferenciájának, amelyen európai református egyházak képviselői a Krisztusról való tanúságtétel politikai felelősségéről tanácskoznak.

Száz éve jelent meg Barth Károly híres kommentárja a Római levélhez. Ez az az apropója annak, hogy a Német Protestáns Egyház az idén jubileumot ünnepel, amelynek keretében vándorkiállításokkal, kiadványokkal, számos országos és helyi konzultációval és kezdeményezéssel emlékezik meg a 20. század egyik legjelentősebb református teológusának mai napig érvényes hagyatékáról.

A jubileumi évhez számos református egyház csatlakozott szerte a kontinensről. A rendezvénysorozat részeként szervezik meg szeptember 25-26-án a Magyarországi Református Egyház zsinati székházában Újság és Biblia címmel az RBD és az európai reformátusok (REV Európa) közös konzultációját, amelyen a keresztyén tanúságtétel társadalmi és politikai üzenetéről, a keresztyén értékek és közösség megtartó erejéről tanácskoznak a résztvevők a svájci teológus tanításának fényében.

Az esemény első napján Bogárdi Szabó István püspök, a Zsinat lelkészi elnöke hozzászólása és köszöntése hangzik el. Mások mellett felszólal Chloe Clemmons, a Skót Egyház parlamenti irodájának vezetője, az Egyház és Társadalom Bizottság titkára és Bölcskei Gusztáv, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem professzora.       

Az RBD a programfüzetben feltüntetett címen szeptember 30-ig várja a jelentkezéseket. A konferencia nyelve angol, de német hozzászólások is elhangzanak. Fordítást vagy tolmácsolást biztosítanak a szervezők. A részvétel díja 100 euró, ami magába foglalja a konferencia díját, a szállásköltséget, valamint az ellátást és a programzáró dunai hajós vacsorát.

 

A magyar jelentkezők korlátozott számban ingyen vehetnek részt a program egészén, amennyiben szállást is igényelnek, 50 eurós kedvezményes hozzájárulást kell fizetniük. A kedvezményes részvétel regisztrációhoz kötött, aminek határideje szeptember 15. A jelentkezéseket a Külügy Iroda címre várják a szervezők: oikumene@reformatus.hu

Külügyi Iroda

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.