Az új énekeskönyv a Tahi Egyházzenei Héten

2019. augusztus 12., hétfő, Tahi

Végső szakaszába érkezett énekeskönyvünk megújításának munkája: a Tahi Egyházzenei Hét résztvevői elsőként ismerkedhetnek a még munkában lévő kiadvány tartalmával.

Idén augusztus 12-18. között rendezik meg a több mint fél évszázados múltra visszatekintő Tahi Egyházzenei Hetet gyülekezeti tagok, különösen a kántorok, énekvezetők, karvezetők számára. Tahiban annak idején az egész országból gyűltek össze a gyülekezeti éneklés iránt elkötelezett munkatársak. A szervezők remélik, hogy a megújuló énekeskönyv, mely egész egyházunknak készül, hasonló érdeklődést és összefogást eredményezhet. Ezért minden egyházmegye képviselőit várják.

A hét során Bódiss Tamás, az énekeskönyvet szerkesztő bizottság titkára vezetésével elsőként ismerkedhetnek a résztvevők a munkában lévő kiadvány tartalmával. Ünnepek, igei témák, istentiszteleti rend és énekválasztás kérdései is terítékre kerülnek. A napi áhítatok, bibliakör és kóruséneklés, valamint hétvégi kórusszolgálatok mellett a hagyományos „Ki mit tud?" vetélkedő sem marad el. A zenei hét zárása 18-án, vasárnap délután a pócsmegyeri református templomban lesz. A zenei hét vezetője: Hargita Péter kórusvezetők számára szakmai konzultációt is biztosít.

Jelentkezés

A teljes részvételi díj 32400 Ft/fő, de a határidőig jelentkezők kedvezményes részvételi költsége 25 000 Ft/fő. A családok további kiemelt kedvezményben részesülnek. Jelentkezési határidő: június 30. Jelentkezni – a részt venni szándékozó(k) nevének, címének, telefonszámának, életkorának, szólamának (ha már kórustag), valamint gyülekezetének megadásával – e-mailben a hargita.peter@gmail.com címen lehet. Kérjük, jelezzék azt is, hogy igényt tartanak-e karnagyi konzultációra, valamint hangszerjátékkal (hozott hangszerrel, vagy orgonán) közreműködnének-e a hét zenei eseményein.

Támogatók és rendezők: a Dunamelléki Egyházkerület és a Zsinati Hivatal Egyházzenei Irodája.

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió