Az új énekeskönyv a Tahi Egyházzenei Héten

2019. augusztus 12., hétfő, Tahi

Végső szakaszába érkezett énekeskönyvünk megújításának munkája: a Tahi Egyházzenei Hét résztvevői elsőként ismerkedhetnek a még munkában lévő kiadvány tartalmával.

Idén augusztus 12-18. között rendezik meg a több mint fél évszázados múltra visszatekintő Tahi Egyházzenei Hetet gyülekezeti tagok, különösen a kántorok, énekvezetők, karvezetők számára. Tahiban annak idején az egész országból gyűltek össze a gyülekezeti éneklés iránt elkötelezett munkatársak. A szervezők remélik, hogy a megújuló énekeskönyv, mely egész egyházunknak készül, hasonló érdeklődést és összefogást eredményezhet. Ezért minden egyházmegye képviselőit várják.

A hét során Bódiss Tamás, az énekeskönyvet szerkesztő bizottság titkára vezetésével elsőként ismerkedhetnek a résztvevők a munkában lévő kiadvány tartalmával. Ünnepek, igei témák, istentiszteleti rend és énekválasztás kérdései is terítékre kerülnek. A napi áhítatok, bibliakör és kóruséneklés, valamint hétvégi kórusszolgálatok mellett a hagyományos „Ki mit tud?" vetélkedő sem marad el. A zenei hét zárása 18-án, vasárnap délután a pócsmegyeri református templomban lesz. A zenei hét vezetője: Hargita Péter kórusvezetők számára szakmai konzultációt is biztosít.

Jelentkezés

A teljes részvételi díj 32400 Ft/fő, de a határidőig jelentkezők kedvezményes részvételi költsége 25 000 Ft/fő. A családok további kiemelt kedvezményben részesülnek. Jelentkezési határidő: június 30. Jelentkezni – a részt venni szándékozó(k) nevének, címének, telefonszámának, életkorának, szólamának (ha már kórustag), valamint gyülekezetének megadásával – e-mailben a hargita.peter@gmail.com címen lehet. Kérjük, jelezzék azt is, hogy igényt tartanak-e karnagyi konzultációra, valamint hangszerjátékkal (hozott hangszerrel, vagy orgonán) közreműködnének-e a hét zenei eseményein.

Támogatók és rendezők: a Dunamelléki Egyházkerület és a Zsinati Hivatal Egyházzenei Irodája.

Istent keresem

1Krón 28

„...ismerd meg atyád Istenét, és szolgálj neki teljes szívvel és készséges lélekkel, mert megvizsgál az Úr minden szívet, és megismer minden szándékot és indulatot.” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink