Tizenötezer felkiáltójel

2019. május 24., péntek

Pénteken kezdődik a Szeretethíd. Idén közel 15 ezren – köztük hazai, határon túli és amerikai segítők is – regisztráltak a Kárpát-medencei Református Önkéntes Napokra, hogy május 24-25-én valamilyen szolgálatot végezzenek. A Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány akciója az önkéntességre, egymás és környezetünk megsegítésére kívánja felhívni minden a figyelmet.

Az idei év újdonsága, hogy nemcsak Kárpát-medence szerte, hanem a tengerentúlról is csatlakoztak a felhíváshoz, és 50 amerikai segítő is tovább viszi a Szeretethíd célkitűzését. Többek között templomkertek, játszóterek és temetőkertek megtisztítása, idősek látogatása, hajléktalanok megvendégelése szerepel a vállalt feladatok között. „Azért megkapó a Szeretethíd szimbolikus üzenete, mert nincs más út, hogy legyőzd az akadályt: vagy te viszed át szeretetet, vagy a szeretet visz át téged a túlsó partra" – fogalmazott a program egyik egyházi fővédnöke, Vass Zoltán kanadai lelkész.

A Kanadai Magyar Református Egyházak Szövetségének elnöke így nyilatkozott a programról: „Emlékszem, amikor évtizedekkel ezelőtt kikerültem Észak-Amerikába és nekifogtam az angol nyelv tanulásához, eleinte mindig bosszantott, hogy a szótárból megtanult szavakat nem tudtam használni... Aztán amikor valakinek erről panaszkodtam, megnyugtatott, hogy ne búsuljak, mert meglátom, ha ugyanazt a szót legalább hatszor használom különböző kontextusban, egyszer és mindenkorra megjegyzem. Most, hogy elvállaltam a Szeretethíd fővédnökségét, elgondolkoztam azon, hányszor kell elhangoznia a szeretet szónak, hogy a mindennapi életben valóban alkalmazni is tudjuk. Mert egy dolog megjegyezni egy szó jelentését, de ahhoz, hogy tartalmat is kapjon, tettekben kell újra és újra ismételni."

Legyetek felkiáltójellé! – hangzik a program jelmondata. A Szeretethíd olyan segítségnyújtó akció, mely mindenkit vár, legyen akár idős, akár fiatal, egészséges vagy éppen fogyatékkal élő, határon innen vagy túlról. A Szeretethíd célja, hogy közösen tegyünk egymásért, a helyi közösségeinkért és a teremtett világért. Idén 306 kisebb-nagyobb csoport jelentkezett, akik szociális, fejlesztési és ökológiai területen végeznek feladatokat, valódi segítséget nyújtva ezzel településeknek, intézményeknek, gyülekezeteknek.

jobbadni.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.