A Református félóra e heti adásából

2019. május 22., szerda

Milyen a magyar reformátusok egysége? Milyen egy drog és alkoholmentes fesztivál? Miért kell a spirituális zenét kivinni az utcára? Ezekre a kérdésekre is keressük a választ május 22-én, a Református félórában, a Kossuth Rádió hullámhosszán.

Utat és irányt jelölt ki a református egyház a nemzet számára tíz évvel ezelőtt – hangzott el a Magyar Református Egység Napján Debrecenben a hétvégén. Az egységes Magyar Református Egyház közös zsinattal, istentisztelettel, szimbolikus faültetéssel és gazdag programokkal ünnepelt. Debrecenben több ezren köszöntötték a 10 éves évfordulót. Fekete Zsuzsa összeállításában kalauzoljuk Önöket az Egységnapon.

Tudatmódosító szer nélkül részt venni egy könnyűzenei koncerten? Sokak számára ez sajnos elképzelhetetlen. A Csillagponton azonban bárki kipróbálhatja, hiszen a református ifjúsági találkozó tudatosan, vállaltan alkohol- és kábítószermentes rendezvény. A találkozót július 23-27. között tartják Debrecenben. Fellép a Lóci játszik zenekar és a Keresztkérdés. Előadást tart például Kádár Annamária és Pál Feri atya. Csütörtök éjfélig csaknem féláron lehet regisztrálni a találkozóra. A részletekről Prikryl Edina koordinátort kérdezzük, majd belehallgatunk a Csillagpont Band Te országod című számába is, amelyet az idei Csillagpont témájához kapcsolódva írtak.

A zenénél maradva beharangozzuk a Református Zenei Fesztivált, amely május 24-én kezdődik Budapesten. A programok központja a Bakáts tér, idén is megtartják a szokásos zsoltáros menetet a Ráday utcában. Koncertet ad mások mellett a Kaláka és a Misztrál zenekar és lesz éjszakai csángó táncház. Előadást tart Bagdy Emőke református pszichológus. A részletekről Böszörményi Gergelyt, a fesztivál főszervezőjét kérdezzük.

Műsorunk végén ezúttal a Magyar Református Egység Napja kapcsán György András felvidéki, somorjai lelkipásztor áhítatát hallják Kecskés Ákostól.

Május 22-én, szerdán, fél kettőtől várja Önöket a Református félóra felelős szerkesztője, Fekete Zsuzsa és a műsorvezető: Hegedűs Márk. Áldás, békesség!

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.