Pro Caritate díjat kapott Rozsnyai István

2018. november 23., péntek

Második alkalommal vehette át Rozsnyai István, a Tiszántúli Református Egyházkerület Diakóniai Bizottságának elnöke, a Vértesi Református Egyházközség lelkipásztora a Pro Caritate díjat. Az elismerést Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára adta át a Szociális Munka Napján. A díj a szociális területen végzett kiemelkedő tevékenységek elismeréséért, a szociális ellátás fejlesztéséhez való hozzájárulásért adományozható legmagasabb szakmai elismerés.

Második alkalommal vehette át a szociális területen végzett tevékenységért adományozható, legmagasabb szakmai elismerést Rozsnyai István lelkipásztor. A Pro Caritate díjat Fülöp Attila, a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár és Harrach Péter volt szociális és családügyi miniszter adta át 2018. november 12-én, a Szociális Munka Napján. Fülöp Attila a díjátadón elmondta, hogy a szociális munkához hitre, bátorságra, a rászorulók iránti nyitottságra és nagylelkűségre van szükség. 

Rozsnyai István a vértesi gyülekezetben, valamint az egész egyházkerületben kimagasló szakmai munkát végzett a rászorulók megsegítéséért. Létavértesen 20 évig volt a Szeretetház vezetője, mely időszak alatt virágzó diakóniai munkát indított el. Folyamatosan fejlesztette a szociális szolgáltatásokat, melynek eredményeképp jelenleg hatféle szociális szolgáltatás keretében, hozzávetőleg napi 7000 rászorulóról gondoskodik az intézmény.

 Forrás: TTRE

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió