A Bangladesben történtekről

2018. november 15., csütörtök, Debrecen

A Magyar Református Szeretetszolgálat munkatársai beszámolnak a mianmari etnikai tisztogatás elől Bangladesbe menekült rohingják között végzett orvosi és karitatív szolgálatról.

A Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) önkéntes orvosokból álló orvoscsoportja 2018 júliusában Bangladesbe utazott, hogy a mianmari etnikai tisztogatás elől Bangladesbe menekült rohingják között orvosi és karitatív szolgálatot végezzen. Az ott látottakról tart ingyenes előadást november 15-én 18 órától Debrecenben, a Nagytemplom mögött található Karakter 1517 Könyvesbolt és Kávézóban a kiutazó csoport tagjai közül Juhász Márton, a segélyszervezet ügyvezető igazgatója és Osgyán Dániel, a bangladesi misszió vezetője.

Keserédes mosolyok


„Nem lehet leírni azokat a színeket, szagokat, a mégis csillogó gyermektekinteteket. Próbáltuk ép ésszel felfogni, amit láttunk, de ezt nem lehet." 11 magyar közel két hetet töltött a világ egyik legnagyobb menekülttáborában. 11 képben mutattuk be az MRSZ önkéntes orvoscsoportjának bangladesi útját és a Mianmarból elüldözött rohingják megrázó történetét.

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió