Negyedszázad a főiskolai kántorképzésben

2018. november 09., péntek, Debrecen, Nagykőrös

Debreceni Református Hittudományi Egyetem és a Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Kara vándorkonferenciát rendez a főiskolai kántor szak alapításának 25. évfordulója alkalmából.

A Zeneakadémia egyházzenei tanszakának 1949-es megszüntetése után a felsőfokú kántorképzés az egész országban, így a református egyházban is évtizedekig szünetelt, az csak a rendszerváltás után, 1993-ban indulhatott újra Nagykőrösön és Debrecenben.

A kétnapos vándorkonferencia előadói és résztvevői e két helyszínen fognak egyrészt visszatekinteni a múltra, összefoglalva az elmúlt negyedszázad eredményeit, másrészt megpróbálnak válaszokat keresni az előttük álló kérdésekre, problémákra.

A rendezvény 2018. november 9-én, pénteken Debrecenben kezdődik, november 10-én, szombaton pedig Nagykőrösön folytatódik.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.