Új tanév – új élmények

2018. augusztus 17., péntek

A Református Pedagógiai Intézet a 2018/2019-as tanév elején is megrendezi a református szakmai tanévnyitó konferenciáját "Az élmény pedagógiája - a pedagógia élménye" címmel.

A tanévre készülne megszólítják a református köznevelés intézményeiben tanító pedagógusokat és a vezetőket, az óvodákat és az iskolákat egyaránt. Szeretnék ráirányítani a figyelmet arra, hogy a tanulás-tanítás akkor lehet leginkább eredményes, ha a tanár és a diák is élménnyel gazdagodik az együttműködésben.

A konferenciát három helyszínen, három időpontban tartják: 2018. augusztus 29-én, szerdán Debrecenben; 2018. augusztus 30-án, csütörtökön Miskolcon; 2018. augusztus 31-én pénteken Budapesten.

A konferenciasorozat plenáris előadója Uzsalyné Dr. Pécsi Rita neveléskutató. Munkássága sok pedagógus számára élményt és megerősítést jelent. A főelőadást követően módszertani kincsestárban mutatják be az oktatásban is alkalmazható régi-új, hazai és külföldi módszereket és eszközöket, melyek a tanár és a diák együttműködését gazdagíthatják. A bemutatókat követően konzultációs lehetőséget is biztosítanak az előadók és résztvevők számára.

Az ebédet követően négyféle tematikus szekciófelosztásban folytatódik a szakmai rendezvény. A vezetőknek, a tanároknak, a tanítóknak és az óvodapedagógusoknak 3-3 műhelyfoglalkozást kínálnak, a saját területéhez illeszkedve. A vezetőknek stratégiai és aktuális jogszabályi tájékoztatást is nyújtanak a tanévet illetően.

A szekciófoglalkozások középpontjában a pedagógusok kulcsszerepe, mentális jóléte áll, hisz a tanár értékadó jelenléte, támogató hozzáértése elengedhetetlen a pedagóguslétben, mert a tanár eredményessége a diák tudásán, személyiségén mutatkozik meg.

Jelentkezni erre a linkre kattintva lehet.

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió