Megkezdődött a Pápai Református Kollégium energetikai felújítása

2018. július 23., hétfő

A Dunántúli Református Egyházkerület fenntartott intézménye, a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma, Művészeti Szakgimnáziuma és Diákotthona épületének felújítása 2018. július 10-én veszi kezdetét. A projekt forrása a Kohéziós Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatokból vissza nem térítendő támogatásokból áll rendelkezésre. A felújítás energetikai része a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

A Pápai Református Kollégium Gimnáziuma, Művészeti Szakgimnáziuma és Diákotthona fejlesztése az idei évben vissza nem térítendő forrásokból valósul meg.

A fenntartó Dunántúli Református Egyházkerület a KEHOP-5.2.3 „Egyházak épületenergetikai fejlesztései megújuló energiaforrás hasznosításának lehetőségével” tárgyú felhívásra beadott KEHOP-5.2.3-16-2016-00066 azonosítószámú, Dunántúli Református Egyházkerület konzorciuma épületeinek energetikai felújítása című projekt keretében a konzorcium 250,00 millió forint, ezen belül az intézmény fenntartója 87,89 millió forint európai uniós támogatásban részesül.

A Dunántúli Református Egyházkerület 20/55/9 Egyházi közösségi célú programok és beruházások támogatása előirányzat terhére nyújtott, EGYH-KCP-16-P-0095 azonosítószámú támogatása keretében a Pápai Református Kollégium felújítása című projekt további 2400,00 millió forint központi költségvetési forrást kapott.

Az épület felújítására irányuló beruházás az intézmény fenntartó tulajdonában álló székhelyén, Pápán, a Március 15. tér 9. alatt valósul meg.

A közbeszerzési eljárás eredményeképpen a munkálatokat a Stilépber Kft. végzi, 2018. november hó 10. napjára készülnek el.

A 87,89 millió forint európai uniós támogatás segítségével 250,07 millió forint központi költségvetési támogatással kiegészítve a konyhaépület külső nyílászárócseréje, udvari homlokzatok és födémek hőszigetelése, fűtéskorszerűsítés, napkollektoros rendszer kialakítás, belső átalakítás és korszerűsítés, továbbá a főépületen napelemes rendszer kialakítása valósul meg.

A fejlesztés eredményeként javul az épület energiahatékonysága, illetve megújuló energiaforrások felhasználására is sor kerül, melyek önálló környezeti hatásai mellett az intézmény által elért célcsoport szemléletformálását is lehetővé teszik.

A központi költségvetési támogatás fennmaradó része egy új kollégiumi szárny felépítésére, tánciskola és kiállítás kialakítására kerül felhasználásra.

A projektről bővebb információt a http://www.refdunantul.hu/lap/sz2020  oldalon olvashatnak.

További információ kérhető: Pahocsa Dániel, +36703834405, pahocsad@gmail.com

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.