72 óra kompromisszum nélkül: önkénteskedj te is!

2018. október 11., csütörtök

Egyházunk tizenegyedik alkalommal támogatja a 72 óra ifjúsági akciót, ami arra buzdítja a magyar fiatalokat, hogy tegyenek közösen másokért, segítsenek ott, ahol igazán szükség van rájuk. A 2018. október 11-14. közötti programra az ország bármely pontjáról várják az önkénteseket, augusztus végéig még szervezőnek is lehet jelentkezni.

A református, katolikus és evangélikus egyház közös rendezvénye évente 7-8000 fiatalt ösztönöz segítségnyújtásra, megmutatva az ifjúság erejét, elkötelezettségét a társadalom felé. A vállalkozó szellemű jelentkezők számos feladatot láthatnak el: intézményeket, játszótereket újíthatnak fel, erdőt takaríthatnak, szociális segítségnyújtást végezhetnek, kulturális műsorokat szervezhetnek idősek és fogyatékkal élők számára.

A 72 óra kompromisszum nélkül feladatainak mindegyike beszámítható iskolai közösségi szolgálatként is, de több annál, hiszen nem egy kötelező óraszámú tevékenység, hanem önkéntes vállalás. A szervezők célja, hogy októberben, három napra összefogják a középiskolás és egyetemista korosztályt, akik így a gyakorlatban is megtapasztalhatják a „Több vagy, ha adsz!” szlogen igazságát.

A regisztrációs felületen augusztus 1-től tudnak résztvevőnek jelentkezni akár nagyobb önkéntes csoportok, iskolák, osztályok, plébániák, gyülekezetek, közösségek is. Helyi- és segédszervező, illetve helyi koordinátor pozíciókra már most várják az érdeklődőket!

Bővebb információ: www.72ora.hu

Iskolai Közösségi Szolgálatról: www.72ora.hu/a-72-orarol/kozossegi-szolgalat

Regisztráció: www.72ora.hu/regisztracio

Facebook: facebook.com/72ora | Instagram: instagram.com/72ora/

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.