Tudományos és innovációs tehetségek versenye

2018. június 05., kedd, Budapest

Az ország legtehetségesebb, leginnovatívabb 20 év alatti fiataljai mutatkoznak be a 27. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny június 5-i, keddi budapesti díjátadóján, közöttük a Baár-Madas Református Gimnázium, Általános Iskola és Diákotthon tanulója.

A tudományos és innovációs tehetségkutató verseny legjobb, leglátványosabb pályamunkáit az érdeklődők június 5-én és 6-án, kedden és szerdán 9:00 és 17:00 óra között tekinthetik meg az Ericsson Magyarország székházában (1117 Budapest, Magyar tudósok körútja 11.). A tizenéves tehetségek 19 saját standdal, demonstrációs eszközökkel várják a látogatókat, illetve az esetleges startup befektetőket.

A fiatalok munkájuk során többek közt olyan izgalmas kérdésekre kerestek választ, mint hogy tudja-e a jobb szem, mit csinál a bal kéz; mik a Lycium barbarum fiziológiás hatásai; be lehet-e mutatni az apparatus cardiovascularis felépítését, működéseit és betegségeit egy vízvezetékrendszer-modell segítségével; be lehet-e vezetni a virtuális valóságot az amatőr csillagászatba?

A látogatók érdekes találmányokkal is megismerkedhetnek majd a kiállításon. Többek között megtekinthető lesz egy tartásjavító táska, egy változtatható dioptriájú lencse, egy saját készítésű hangszóró és egy Traffic Protector is.

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az M5 tévécsatorna közös versenyének eredményhirdetését június 5-én, kedd 14:00 órakor tartják. Ünnepi köszöntőt mond Palkovics László innovációs és technológiai miniszter és Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke.

reformatus.hu, illusztráció: Dimény András

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió