30 éve a tehetségekért

2018. április 21., szombat

Tehetséggondozó programjuk 30. évét ünnepelték április 13-án és 14-én a törökszentmiklósi Bethlen Gábor Református Általános Iskolában és Óvodában. A jeles alkalomból a Magyar Tehetséggondozó Társaság Kelet-Magyarországi Tagozata, a Debreceni Egyetem Pedagógiai Pszichológiai Tanszéke és a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Országos Szövetsége közösen szervezett konferenciát.

Az ülésen Magyarország vezető tehetséggondozó szakemberei mellett Franz J. Mönks, az Európai Tehetségpont örökös elnöke is szakmai előadást tartott, amit a megye tehetségpontjainak bemutatkozása követett. Virágné Katona Zsuzsanna igazgató az iskola tehetséggondozásáról megjelent kiadványt ismertette a résztvevőkkel.

A nevelőtestület kiemelkedő gyakorlatának elismeréséül átvehették a Magyar Tehetséggondozó Társaság Elismerő Oklevelét Balogh Lászlótól, a Magyar Tehetséggondozó Társaság és a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége elnökétől. Az idén alapított Nagy Kálmán Tehetségfejlesztésért Díjjal elsőként szintén a tantestület innovatív tehetséggondozó tevékenységét tüntették ki. 

Az intézmény az Oktatási Hivatal közelmúltban közzétett listáján az ország legjobb iskolái között szerepel, számos kitüntetéssel büszkélkedhet: Miniszteri Elismerő Oklevél a tehetséggondozó tevékenységért, Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Díj, Akkreditált Kiváló Tehetségpont, Európai Tehetségpont. 

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.