Emlékezés és jövőbe tekintés

2018. február 25., vasárnap, Budapest

A neves orgonistára, zeneszerzőre és kántorra február 25-én, vasárnap énekes délutánnal és zenés áhítattal emlékeznek a Dunamelléki Református Egyházkerület Székházának dísztermében.

Az 1996-os Egyetemes Énekeskönyv szerkesztőjére, a teológia egykori ének-zene tanárára képek, hangfelvételek, videofelvétel és kortársak felszólalásával emlékeznek, valamint közös előadásban megszólalnak Máté János kórusművei is.

A délután második felében kerül kézbe az új református énekeskönyv előkészítő füzete. A Generális Konvent Liturgiai és Himnológiai Bizottságának előkészítésében megjelenő, Lélekkel és értelemmel II. című énekgyűjteményben a reformáció évszázadától egészen a 20. századig minden kor éneke megtalálható. „Az elkészült énekfüzet jelentős lépés az új énekeskönyv felé vezető úton" – olvasható a bevezetőben. A bemutatással együtt szó esik az új énekek megtanulásának és tervszerű használatának lehetőségeiről. Ebben a munkában is igen fontos feladat vár lelkipásztorokra, kántorokra és gyülekezeti énekkarokra.

A program szervezéséhez az érdeklődők részvételi szándékukat az alábbi linken jelezhetik.

Istent keresem

Jn 8,12–20

„Én vagyok a világ világossága: aki engem követ, nem jár sötétségben...” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →