Conceptum

2018. január 25., csütörtök, Budapest

Az ökumenikus imahét keretében Luzsicza Fanni fotóművész képeiből nyílik kiállítás január 25-én 19 órakor a Budai Református Egyházközség gyülekezeti nagytermében.  

„Kicsit több mint egy tucat fénykép. Ha bontani szeretnénk, három tematikus egység: önarckép, önkéntesen vállalt szegregáció és letörölhetetlen megjelöltség, de igazából egyetlen, összefüggő csoportot alkot, amit a kiállítás címe is jelöl. A conceptum szó jelentése többrétű: jelent összefogást, megfogalmazást, fogantatást-szereztetést, tervet is" – ajánlja a kiállítást annak kurátora, Körösvölgyi Zoltán.

Luzsicza Fanni a kamera segítségével fogalmazza meg, összegzi és foglalja tervbe hihetetlen gazdagsággal és érzékenységgel azt, amit szavakkal úgy fogalmazott meg: „Szeretném, ha ez a kiállítás arról szólna, hogy mindannyian másképp éljük meg a keresztény hitünket, de mégis egy és ugyanazon cél felé haladunk – ez pedig különbözőségeink ellenére is összeköt bennünket."

Luzsicza Fanni fotográfus 2017-ben diplomázott a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem fotográfia BA-képzésén. A kiállított fényképeinek egy része látható volt a tavalyi III. Fotóutca Fesztiválon és a Puritanus – tiszta művészet csoportos kiállításon a Hegyvidék Galériában, azonban a legtöbb most látható első ízben. A kiállítást megnyitja Budai Rita művészettörténész. Zongorán közreműködi Soós Ákos. 

Helyszín: 1011 Budapest, Szilágyi Dezső tér. 3.

További információ a Kapcsolódó letöltéseknél.

Istent keresem

Jn 3,1–21

„Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →