Református félóra

2017. november 15., szerda

Tebenned bíztunk eleitől fogva – Református félóra minden szerdán 13.30-tól a Kossuth rádióban. A 2017. november 15-i adást ajánljuk.

Rohanó világunkban minden érzékeny ember érzi azt, hogy lelki szigetekre van szükség. Spirituális értelemben teljesen kiüresedett a világunk. Mi, reformátusok kicsit félünk ezektől a szavaktól, mert katolikusnak tűnik minden, ami nem pontosan a száz éve kialakult kegyességi, lelkiségi hagyományokat követi. Mégis, nagyon sokan járnak lelkigyakorlatokra. A debreceniek zarándoklaznak nevezik ezeket az elvonulásokat. Ez a szó azért nagyon jó, mert benne van a Bibliában is, és protestáns őseink egy fő alkotása volt a Zarándok útja című mű, amely egy lelki utat ír le.

Ezen a hétvégén a debreceni teológia Pasztorálpszichológiai Intézete szervezett egy ilyen zarándoklatot. Fekete Ágnes beszélget a zarándoklat résztvevőivel: Gacsályi Zsolttal, Rácz Róberttel, Czinege Edittel, Balogh Barnával, Pálinkás Gyulával és Révész Judittal.

Emellett a húsz éves Önkéntes Diakóniai Év mozgalmának koordinátora, Závodi Emese szólal meg a műsorban.

A Református félóra korábbi adásait megtalálja a műsor honlapján.

Istent keresem

Zsid 9,1–14

„... „...aki örökkévaló Lélek által önmagát áldozta fel ártatlanul Istennek, mennyivel inkább megtisztítja lelkiismeretünket a holt cselekedetektől, hogy szolgáljunk az élő Istennek” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →