Hangverseny Mindenszentek ünnepén

2017. november 01., szerda, Budapest

A Nemzeti Filharmonikusok koncertje a Pozsonyi úti református templomban, Budapesten.

November 1-jén felcsendül Gárdonyi Zoltán Dicsérő ének a 45. zsoltár verseire című műve mellett Brahms Német requiemje is Hamar Zsolt vezényletével. 

A reformáció évében a komponista a 45. zsoltár néhány versét zenésítette meg Károli Gáspár bibliafordítása alapján. A szimbólumokban gazdag bibliai szöveg egy menyegzőjét ülő ószövetségi király dicsérete, amely Jézus Krisztusra vonatkozik.

A Német requiem hét tétele gyönyörű logikával és filozofikus emelkedettséggel foglalja szólamokba az ember gondolatait a halálról, a hit alapján állva, felekezeti kötöttségektől mentesen. Brahms művei szövegét a Szentírás különböző könyveiből állította össze, felhasználva a zsoltárokat, evangéliumokat, az apostolok leveleit, prófétai könyveket, valamint két esetben a Biblia úgynevezett apokrif részeit is. 

A szervezők szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt a hangversenyre. 

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.