Október végéig lehet jelentkezni a Nyilas Misi Ösztöndíjra

2017. október 10., kedd

A tehetség kincs! mottóval hirdette meg Nyilas Misi Ösztöndíj Programját a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ). Ebben a tanévben ötven tehetséges, de nehéz körülmények között élő fiatalt támogatnak, akik fejenként havi 10 ezer forintos ösztöndíjban részesülnek.

Művészeti ágban (zene-, képző-, táncművészet), sportban, természettudománybanbölcsészettudományban (magyar nyelv és irodalom, matematika, fizika) vagy informatikában kiemelkedően tehetséges fiatalokat keres az MRSZ, hogy az ösztöndíjjal segítse a nehéz körülmények között élő fiatalok tehetségének kibontakoztatását. A 2017/2018-as tanévben ötven tehetséges fiatalt támogatnak, akik havi 10 ezer forintos ösztöndíjban (egy tanévben összesen százezer forint) részesülnek.

A Nyilas Misi Ösztöndíjra 5-12. osztályos (magyar nyelvű oktatási intézményben, nappali tagozaton tanuló) diákok jelentkezhetnek a Kárpát-medence területéről. A program célja az, hogy az ösztöndíj összegét fejlesztésre, egyesületi tagdíjra, eszközkölcsönzésére, eszközvásárlására, különórára, verseny, fellépés nevezési díjára vagy ezekhez utazásra költhessék a fiatalok, akiknek a családja ezt a plusz költséget már nem tudja vállalni.

„Nemcsak álmok megvalósulását segíti az ösztöndíj, hanem arra is jó, hogy a fiatalok megtanulják: ha szeretnének elérni valamit, azért nekik is tenniük kell" – mondta Gergely István kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó, a program fővédnöke. A Budapesti Honvéd Sportegyesület ügyvezető elnöke már harmadik éve önkéntese a szervezetnek, mint a pályázat bírálóbizottságának tagja. „Nekem mindig voltak kapaszkodóim, kerestem azokat, amikkel tudtam segíteni magamon, másoknak" – hívta fel a figyelmet arra a lehetőségre, hogy céladományainkkal mi is támogathatjuk az ösztöndíjprogramot.

Az ösztöndíjra október 31-ig lehet jelentkezni a Szeretetszolgálat honlapján. A bíráló bizottság tagjai november végéig döntenek a nyertes ösztöndíjasokról. További információ és jelentkezés: legyenfolytatas.jobbadni.hu honlapon.

reformatus.hu
Forrás: MRSZ

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió