A Történelmi Békés-Bánáti Református Egyházmegye utódegyházmegyéinek V. Találkozója

2017. október 07., szombat, Nagybecskerek

Arad, Bánát, Békés, Csongrád és Temes utódegyházmegyéi találkoznak a reformáció jegyében.

A rendezvény áhitattal és beszámolókkal veszi kezdetét, majd emléktáblát avatnak Nyereghgyártó János református lelkész nagybecskereki 1551-es szolgálata alkalmából.

A délután úrvacsorás istentisztelettel, Hegyi Ádám előadásával és Hevesi Tibor operaénekes fellépésével folytatódik, majd Rontó Márta zongora és orgonaművész tart előadást Antalffy Zsíros Dezső nagybecskereki születésű református zeneszerzőről. Az ünnepség vándorzászló átadással zárul.

A templomban kiállítást is szerveznek, melyen bemutatásra kerül a Nagybecskereki Református Egyházközség birtokában levő 1565-ös Theodore Bezae Biblia.

Az alkalmon várhatóan szolgál majd Fekete Károly tiszántúli püspök, Csűry István királyhágómelléki püspök és Halász Béla délvidéki püspök, továbbá öt esperes, főgondnokok és egyházmegyei gondnokok.

A rendezvény időpontja: 2017.10.07.

A rendezvény helyszíne: Nagybecskereki Református Egyházközség

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.