A fiatal is taníthatja az idősebbet

2017. szeptember 11., hétfő

Tíz éve jött létre a budapesti koreai református gyülekezet, a szeptember 10-i hálaadó istentiszteleten Bogárdi Szabó István zsinati lelkészi elnök köszönte meg a fiatal közösség áldásos szolgálatát.

„Mi, a reformáció ötszázadik évfordulóját ünneplő magyar reformátusok érezzük, hogy tíz év rövid idő, mégis sokra tanít ez bennünket. Míg a világi logika szerint mindig az idősebb tanítja a fiatalt, az új teremtés valóságában ez fordítva is lehetséges" – fogalmazott a püspök prédikációjában, mely Jézus evangéliumáról, mint a hívők lelkében fetörő és mások felé is kiáradó élő vízről szólt (Jn 7,37-38).

Bogárdi Szabó István hálát adott a koreai-magyar testvéri közösségért, imádságra buzdított a Koreai-félsziget békéjéért és az üldözött kerestyénekért, valamint köszönetet mondott a fiatal budapesti koreai gyülekezet számtalan szolgálatáért. Végül azt kívánta nekik, lakozzon a szívükben és áradjon ki belőlük továbbra is Jézus Krisztus, aki meg tudja gyógyítani ezt a világot.

2007-ben alakult meg partneregyházunk, a Koreai Presbiteriánus Egyház (PCK) budapesti gyülekezete. Az egyre növekvő és szolgáló közösség vasárnapi alkalmait 2011-től a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának székházában tartja. 2012. november 15-én a közösséget önálló jogállású missziói egyházközségnek ismerte el Zsinatunk, így a gyülekezet azóta a Magyarországi Református Egyháznak is része.

Az ünnepi alkalmon visszatekintettek az elmúlt tíz évre, fellépett a közösség apraja-nagyja, végül magyarul és koreaiul kérték Isten áldását a gyülekezetre. További képek az istentiszteletről jobbra, a kapcsolódó galériában.

Feke György, fotó: Vargosz

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió