Írjuk meg mi magyarok a mai 95 tételt!

2017. szeptember 02., szombat

Májusban indult a ReforMaraton 500 szervezése. Az volt a terv, hogy október hónapban 500 óra alatt 500 protestáns templomhoz, közösséghez visszik el Luther Márton 95 tételét. Azóta sok javaslat érkezett a kezdeményezéshez. Az egyiket megfontolva a szervezők úgy döntöttek, hogy „a ReforMaraton 500 előtt, közben írjuk meg mi magyarok a mai 95 tételünket!"

Arra kérnek mindenkit, akinek van javaslata arra nézve, „mit kellene reformálni, visszaalakítani az egyházunkon", hogy az még inkább „hasonlítson arra az egyházra, ami az első pünkösdkor megalakult", azok javaslataikat a Facebookon küldjék el a szervezőknek. Október 21-e után rendszerezik és a közösség oldalán nyilvánosságra hozzák azokat.

Még lehetőség van arra, hogy bármilyen magyar protestáns közösség, amelyik a Kárpát-medencében él csatlakozzon a ReforMaraton kezdeményezéshez. „Minden csatalakozó közösséghez, templomhoz elvisszük a Luther Márton által írt, magyarra fordított 95 tételt és együtt kiszögezzük, vagy kiragasztjuk látható helyre, így az 500 éves évfordulón, várhatóan 500 intézmény falán fog függeni az egykori tételsor. Abban bízunk, hogy ezeket újra olvasva egy újabb személyes, közösségi megújuláshoz járulnak hozzá az 500 éves gondolatok" – ígéri Bardócz Csaba lelkipásztor, szervező.

Jelentkezni szeptember 10-ig lehet ezt az űrlapot kitöltve.

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió