Találkoztak egymással a katolikus, református és evangélikus püspökök

2017. május 11., csütörtök

Május 11-én megtartották hagyományos találkozójukat a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Állandó Tanácsának tagjai, a Magyarországi Református Egyház püspökei és a Magyarországi Evangélikus Egyház püspökei az MKPK Titkárságának székházában.

A testvéri légkörben lezajlott találkozón a püspökök megbeszélést folytattak az egyházakat érintő aktuális lelkipásztori helyzetről. Többek között érintették a hittan oktatás, a szociális szolgálatok, valamint az egyházak kulturális tevékenységének kérdéseit. Külön figyelmet szenteltek a családnak, mint a helyi közösségek és az egész társadalom alapjának. Kifejezték annak fontosságát, hogy támogatni kell a családokat és segíteni kell a fiatalokat, hogy a pozitív példákat megismerve ők is bátran vállalják a családalapítást és a szülői hivatást.

Forrás: Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Titkársága

Fotó: Barcza János

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.