„Jézus megmentett minket”

2017. március 13., hétfő

Sok szíriai muszlim tér át a keresztyénségre Libanonban, miután megmenekül a háborús övezet veszélyeitől, annak ellenére, hogy emiatt fenyegetések és támadások érték őket.

„Jézus megmentett minket" – mondják a Szíriából menekülő muszlimok, akik Libanonban találtak menedékre, és áttértek a keresztény hitre – annak ellenére, hogy emiatt fenyegetések és támadások érték őket.

Keresztelők Libanonban

Mintegy száz muszlim szírt keresztelt meg a polgárháború 2011-es kezdete óta Theophilus George Saliba libanoni metropolita. Az ortodox püspök az USA Today című lapnak nyilatkozva hangsúlyozta: csak akkor fogadják be az áttérőket, ha megbizonyosodnak hitük valódiságáról.

Abu Radwan, aki a szíriai Homszból menekült el – és George Saliba keresztelte meg Bejrútban –, arról beszélt, két évvel ezelőtt Jézus megjelent neki álmában. Akkor kezdett templomba járni; hitt abban, hogy Jézus eljön, hogy segítsen rajtuk, és megmenti őket; feleségével és gyermekeivel együtt keresztelkedett meg.

Az eredetileg muszlim menekültek annak ellenére fordulnak Jézushoz, hogy ezzel veszélybe sodorják magukat. Abu Radwant egy alkalommal megkéselték templomból hazafelé menet – a támadók a saját törzséből való szírek voltak. Felesége még mindig hidzsábot visel a biztonsága érdekében.

Lelki éhség

Pontos adatokat a Libanonban áttérők számáról nehéz közölni, hiszen nem csak George Saliba keresztel. Egy másik felekezethez tartozó bejrúti templomban – melynek a hívek biztonsága védelmében nem tették közzé nevét – szintén több szír áttérőt kereszteltek meg.

A régióban a Voice of the Martyrs Canada adó sugároz keresztyén rádióműsorokat; a rádiós szerkesztők arról számoltak be, hogy míg keresztyének sokasága menekült el Irakból és Szíriából, számos muszlim viszont éppen most dönt a keresztyénség mellett.

A The Christian Post híradásai szerint több ezer muszlim áttérésére számítanak, akik a keresztyénséget „a szabadság vallásának" tekintik; az üldöztetés és háború borzalmai után egyfajta „lelki éhséget" élnek meg. „Jézus Krisztus azt mondta, aki kardot húz, kard által vész el – ez változtatta meg a gondolkodásomat" – mesélte egy 32 éves iráni konvertita.

Magyar Kurír

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.