I. Budapesti Református Mérnöktalálkozó

2016. november 19., szombat, Budapest

A Dunamelléki Református Egyházkerület és a Keresztkapcsolat Mérnökmisszió – Műegyetemi Református Lelkészség közös szervezésében november 19-én tartják az I. Budapesti Református Mérnöktalálkozót az egyházkerület székházának dísztermében (IX. Ráday utca 28). A találkozóra várják a budapesti református gyülekezetekhez tartozó mérnököket, érdeklődő munkatársaikat és a mérnökhallgatókat.

A találkozón való részvétel ingyenes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött.

A találkozó témája és programja:

Mérnöki optimum és krisztusi mérték

9:00-9:05 Megnyitó (Tőkéczki László)
9:05-9:15 Igeolvasás és imádság (Bogárdi Szabó István)
9:15-10:00 Az ember optimumra törekvése és a krisztusi mérték a teológiai gondolkozásban (Szűcs Ferenc)
10:00-10:30 A Műegyetemen folyó mérnökmisszió bemutatása (Németh Balázs)

10:30-11:00 Kávészünet

11:00-12:30 Fórumbeszélgetés (Berzsák Zoltán, Harmathy András, Pataki Béla, Pusztai Gábor, Tomka János, a beszélgetést vezeti: Fekete Zsuzsa, Németh Balázs)
12:30-12:50 Bizonyságtétel (Nagy Sándor)
12:50-13:00 Zárszó (Veres Sándor)
13:00- Ebéd

A mérnöktalálkozó, mint fórum létrehozásával a szervezők hármas célt fogalmaznak meg. Egyfelől célul tűzik ki a budapesti református gyülekezetekben élő mérnökök közötti kapcsolati háló erősítését. Másfelől az ember technológiai lehetőségeit túlhangsúlyozó világban célul tűzik ki a református identitás erősítését a mérnöki hivatást végző gyülekezeti tagokban. Harmadrészt, szeretnék egy szakmai műhely alapjait letenni, amely a mérnökhallgatók református szellemiségű szemléletformáló képzésének részévé lehet.

További információk: http://www.keresztkapcsolat.hu/

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.