Középkori templomok útja - Kerékpáros örökségtúra a Panyolafeszten

2016. augusztus 06., szombat

Idén első alkalommal hirdet nyílt kerékpártúrát a Panyolafeszt egyik programjaként az SZSZBMFÜ Szabolcs-Szatmár- Bereg Megyei Területfejlesztési és Környezetgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. és a keretein belül működő Europe Direct Tájékoztatási Központ, hogy egy „középkori utazásról” térhessenek vissza a résztvevők szombaton az esti koncertekre

A túra Panyoláról indul és oda érkezik vissza,  célja a Középkori templomok útja egyik leglátványosabb szakaszának, Szatmár-Bereg kis középkori templomainak, a Felső-Tisza-vidék kulturális és természeti értékeinek megismerése.

Az örökségtúra látnivalói között van a vásárosnaményi Tomcsányi-kastély, a „mezítlábas Notre Dame”  Tákos református temploma,  a „mosolygó szentek”  temploma  Csarodán,  a „Bereg ékszerdoboza” Márokpapi református temploma, a „lónyúzó”  tarpai szárazmalom és  a monumentális  Szent György legenda a Tarpai református templomban.

A túra résztvevői a Daróci Kenderes Napokra is ellátogatnak, ahol  megtapasztalhatják a helyiek vendégszeretetét és megnézik a Szent Márton tiszteletére felszentelt középkori, beregdaróci református templomot.

A túrán idegenvezetés, túravezetés, és szerviz szolgáltatás is biztosított. Kerékpárt a helyszínen is lehet bérelni. Gyülekező 7:30-tól Panyolán, a fesztiváltéren a nagyszínpad előtt. A táv hossza  80,6 km, a Panyolafeszt szombat esti programjára visszaérkezik a csapat.

További információk a www.panyolafeszt.hu vagy a www.templomut.hu weboldalakon találhatók.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.