Jótékonysági csengettyűkórus koncert

2016. június 28., kedd, Debrecen

A Southminster Ringers csengettyűkórus (Pittsburgh, USA) 2016-os európai turnéja keretében nyilvános koncertet ad Debrecenben, 2016. június 28-án, kedden délután 18 órai kezdettel az Árpád téri református templomban. A belépés ingyenes, a perselypénzt a templom felújításának folytatására fordítják.

A Southminster Ringers csengettyűkórus 25. nemzetközi turnéját kezdte meg 2016. június 15-én, melynek során fellépnek a Cseh Köztársaságban, Szlovákiában, Magyarországon és Romániában. A turné Debreceni helyszínei, június 28-án: HBM-I Büntetés-végrehajtási Intézet és Debrecen-Árpád téri református templom.

Az évek során a főiskolai együttes 32 különböző európai országban adtak koncerteket. Szívesen segítik az újonnan alakuló csengettyűkórusokat. Csengettyűket vittek Lengyelországba, Romániába és a Cseh Köztársaságba kezdő kórusoknak, amelyeket rendszeresen meg is látogatnak, hogy segítsenek a fellépésekben. Elmúl évben például öt volt diákjuk vitt el egy négy és fél oktávos csengettyűkészletet a Cseh Köztársaságba, és egy hétig tanították a csengettyűzést és az angol nyelvet 20 buzgó fiatal tanulónak. Az együttes azzal kezdi idei turnéját, hogy ennek a csengettyűkórusnak segítsen az ismereteik elmélyítésében.

A csengettyűkórus többnyire Pittsburghben és környékén lép fel. Fellépéseiket rendszerint a Ligonier Highland Games (skót hagyományőrző) kulturális rendezvényén kezdik, majd Karácsony környékén számos koncertet adnak. Minden év decemberében különleges esemény, amikor az Allegheny Megyei Börtönben lépnek fel. A kórus tagjai nagy izgalommal készülnek erre az eseményre, hiszen ritkán játszanak ilyen hálás közönségnek. Szenteste a templom előtt játszanak, az istentiszteletek (összesen három) előtt és után, ami igazi élmény marad mindenki számára, még akkor is, ha néha nagyon hidegben kell csengettyűzni. A Southminster Ringers csengettyűkórus rendszeresen lép fel különböző rendezvényeken, koncerttermekben és természetesen az istentisztelet alatt a Southminsteri Presbiteriánus Egyházközségben.

1976 óta a Southminster Ringers tagjai skót szoknyát viselnek fellépéseiken, megemlékezve ezáltal gyülekezetük skót alapítására. Ez az öltözet csak egy része annak, ami különlegessé teszi ezt az együttest. Igen változatos a repertoárjuk, számos művet írtak nekik, a legkülönfélébb helyszíneken játszanak, sokat turnéznak, örömmel osztják meg és rajongásukat mindenkivel, akivel csak találkoznak.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.