Tájékoztató hittanos létszámjelentéshez

2016. május 20., péntek

Tájékoztató az állami iskolák 1-8. évfolyamán kötelezően választható hit- és erkölcstan 2016/17. tanévi becsült létszámának jelentéséhez.

A hittanoktatási támogatás igénylésének, folyósításának és elszámolásának rendjéről szóló [ZST-137/2011.12.07.] szabályrendelet 13. § (2) bekezdése alapján a Zsinati Oktatási Iroda közzéteszi az

„Adatlap a kötelezően választható református hit- és erkölcstan szervezéséhez 2016/17., egyben a taneszközök tanulói példányainak rendeléséhez” elnevezésű nyomtatványt. 

Az adatlapot a 2016. október 1-jei becsült állapot szerint kell kitölteni. Becsült állapotnak az állami iskolával folytatott egyeztetés alapján tervezett csoportszámot, valamint az állami iskola által közölt, a kitöltés pillanatában ismert létszámokat értjük. Az adatlap egyben a taneszközök tanulói példányainak megrendelésére is szolgál, azonban az egyházközség kezelésében lévő tartós tankönyvek számát NEM SZABAD LEVONNI a csoportlétszámból, mivel a levonást az Oktatási Iroda végzi el!

A tanári példányok rendelése az előző tanévekhez hasonlóan közvetlenül a Kálvin Kiadótól lehetséges.

Mi a jelentősége a következő tanévre vonatkozó becsült adatok jelzésének? A hittanoktatást szervező egyházközségek által beküldött adatlapok alapján

· nyújtja be a Magyar Államkincstár számára következő tanévre a Magyarországi Református Egyház a hit- és erkölcstan átlagbér alapú támogatás, valamint tankönyvtámogatása iránti igényét;

· rendeli meg a Magyarországi Református Egyház a Kálvin Kiadótól az egyházközségekhez augusztus 25-ig kiszállítandó tankönyveket és feladatgyűjteményeket a tanulók számára.

Az adatlapokat nyilvánosságra hoztuk a www.reformatus.hu honlapon, valamint ugyanezen a napon eljuttattuk az egyházközségek által megadott elektronikus postafiókokba, valamint valamennyi egyházközségi „@reformatus.hu” címre is.

Kizárólag a postai úton, eredeti példányban 2016. június 10-ig postára adott adatlapok befogadására van lehetőség, mivel a közel ezer adatlap feldolgozására mindössze két hét áll rendelkezésre. Beküldési cím: Zsinati Oktatási Iroda (1146 Budapest, Abonyi u. 21.). Tisztelettel kérjük, hogy a szoros feldolgozási határidőre való tekintettel lehetőleg elsőbbségi küldeményként szíveskedjenek postára adni az adatlapot!

Amennyiben rendelkezésre áll, úgy az adatlapokhoz kérjük mellékelni a KLIK iskolái és a lelkipásztorok vagy hittanoktatók aláírásával hitelesített adategyeztető nyomtatványok fénymásolatát. Ezeket az adatlapokat több tankerületben is alkalmazták a korábbi esztendőkben.

Tájékoztatást szeretnénk adni arról, hogy a REKIR hit- és erkölcstan moduljában, a hittan.reformatus.hu oldalon az adatszolgáltatás 2016. május 23-tól párhuzamosan elektronikusan is elvégezhető.

Budapest, 2016. május 20.

 

Zsinati Oktatási Iroda

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.