Táncol a por

2016. április 08., péntek, Sárospatak

A Sárospataki Református Teológiai Akadémia várja az érdeklődőket Tóth Sára Táncol a por című kötetének a bemutatójára, amely április 8-án, pénteken lesz 18 órakor, a Református Kollégium imatermében.

Tóth Sára irodalomtudós, aki a Harmat Kiadó alapitó szerkesztője és egykori főszerkesztője, jelenleg pedig a Károli Gáspár Református Egyetem Anglisztika Intézetének oktatója, a könyvbemutató mellett kitér majd a kultúrára, a hitre és a spiritualitásra, kiegészítve ezeket személyes tapasztalataival.

Számára a legnagyobb krízis szüleinek az elválása volt, majd nemsokkal ezt követte édesanyja megbetegedése, de vígaszra lelt Isten országában, az Istenben való hit és szeretet segítette őt abban, hogy ezt a nehéz időszakot átvészelje. Szerinte két ember nem ismerheti egymást a maga teljes mélységében, egyedül Isten ismer minket igazán. „De nem azért, mert mindentudó. Hanem azért, mert szeret. A szeretet szemével látja az embert. Ezért a másik mély ismerete csakis a szeretet által lehetséges.”

Tóth Sárával a könyvbemutatón Balogh Judit történész és Visky András erdélyi író fog beszélgetni, a belépés pedig mindenki számára ingyenes.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.