Református Énekek

2016. július 02., szombat, Budapest

Református zsoltárok, dicséretek és kórusművek hangzanak el a Kárpát-medencei Egyesített Református Kórus hangversenyén július 2-án aMűvészetek Palotájában. A XV. Református Énekek hangversenyt 19.30 órakor rendezik meg a  Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében. 

A 370 fős Kárpát-medencei Egyesített Kórussal a koncert során négy alkalommal a gyülekezet is együtt énekel. Orgona: Finta Gergely, a Deák téri evangélikus templom orgonaművésze. Karnagyok: Arany János, Berkesi Sándor, Erdélyi Dániel, Oláh Gábor (baptista) és Süll Kinga (Felvidék).

A ma már 370 főt számláló Kárpát-medencei Egyesített Református Kórusba a magyar énekkarok mellett évről évre meghívást kapnak a felvidéki, kárpátaljai, partiumi, erdélyi és délvidéki kórusok. A zenei blokkok elején a bibliai igéket Bagdy Emőke olvassa fel. Imádkozik és áldás mond Halász Béla délvidéki református püspök.

A Kárpát-medencei reformátusok legnagyobb zenei ünnepét 2002 óta azzal a céllal rendezik meg minden évben, hogy a reformátusok használatára kiadott énekeskönyv zsoltáraiból és énekeiből professzionális előadók tolmácsolásában koncertfelvétel készüljön. A sorozat tizennégy CD-jén 240 református zsoltár és ének feldolgozása hallható. Az énekek részben egy szólamban szólalnak meg, hogy a gyülekezeti, valamint iskolai énekléshez és tanuláshoz segítségül szolgáljanak, részben pedig több szólamban kórusmű-kincsünk bemutatására.

Az énekrend és az igék a kapcsolodó letöltéseknél. 

Részletek: rzf.reformatus.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.