Jótékonysági koncert Kárpátalja számára

2015. október 25., vasárnap, Szentendre

Jótékonysági koncertet szervez a kárpátaljai magyarok javára Szentendre önkormányzata a Söndörgő együttes közreműködésével. A beregszász-bulcsúi református egyházközséget támogató lemezbemutató koncertet október 25-én tartják a szentendrei könyvtár színháztermében.

A kezdeményező Petricskó Zoltán alpolgármester az MTI-ek elmondta, hogy mint Kárpátaljáról származó ember, és mint az önkormányzati testület tagja is fontosnak tartotta, hogy segítsék az ottani, nagyon nehéz körülmények között élő magyarokat. A település a kormány felhívására már korábban bekapcsolódott abba a programba, amelyben városok nyújtanak segítséget egy-egy kisebb kárpátaljai magyar közösségnek.

A 24 ezer lakosú Beregszász fele magyar ajkú, és a koncertből befolyó összeggel a városhoz csatolt Bulcsút kívánják támogatni, amelynek református közössége sokat tesz a hit ápolásáért, az identitás, a hagyományok megőrzéséért. "Amikor a helyi presbitérium segítségért fordult a városhoz, örömmel láttunk neki a feladatnak Gyürk Dorottya kulturális alpolgármesterrel, és egy jótékonysági koncert mellett döntöttünk" – mondta Petricskó Zoltán.

Jegyek kaphatók a szentendrei Tourinform irodában (Dumtsa u. 22.) és a jegy.hu-n.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.