Észak-ír – magyar konferencia

2015. október 20., kedd, Budapest

Szeretettel hívjuk nemzetközi konferenciánkra, melyen Észak-Írországból érkező lelkipásztorok magyar kollégáikkal együtt keresnek válaszokat egyházaink sürgető kérdéseire.

Témák: 1) az egyház és a politika kapcsolata, 2) a lelkészi szolgálat kihívásai korunkban, 3) a tanítványozás szüksége és lehetőségei, 3) lelkészcsaládok és a teológusok lelkigondozása, 4) menekültek közötti misszió.

A konferencia célja, hogy ne csak megismerjük, de tanuljunk is egymástól, ezért számítunk a résztvevők reflexióira.

Időpont: Október 20. kedd 9:00-13:00

Helyszín: Ráday u. 28.

Előadók: Dr. Szabó István, Kanizsai Nagy Dóra, Dr. Kocsev Miklós, Dr. Lovas András, Bacskai Bálint, Literáty Zoltán, William McCully, Daniel Kane, Nigel Craig, Robin Brown, Ivan Patterson, Richard Kerr.

2015. szeptember 8. és december 11. között a Dunamelléki Református Egyházkerület meghívására hazánkba tartózkodik Ivan Patterson. Az Észak-Írországból érkezett vendég (és felesége) látogatásának célja a két egyház közötti kapcsolat elmélyítése. Ennek részeként tartják meg az október 20-i konferenciát is.

 

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.