Jesenius Központ beszélgetései

2015. június 01., hétfő, Budapest

A Jesenius Központban egy újabb, különleges alkalomra kerül sor még ebben a félévben: Donald Bruce a "Klónozás és őssejtkutatás - etikai döntéshozatalunk szempontjai" címmel tart előadást.

Melyek a klónozás és őssejtkutatás lehetőségei, határai és realitásai? Mit tanulhatunk meg az első klónozott állat, Dolly esetéből? Melyek az őssejtek felhasználásának etikai és technikai korlátai? Milyen teológiai és etikai szempontok segíthetnek nekünk döntéseket hozni a klónozással és őssejtkutatással kapcsolatos kérdésekben?

Időpont, helyszín: 2015. június 1. 18.00-kor, a TIT Kossuth Klubban (Budapest VIII. Múzeum u. 7.)

Donald Bruce kémiából és teológiából szerzett doktori fokozatot, 1992-2007 között a Skót Egyház „Társadalom, Vallás és Technológia" programjának igazgatója volt. Olyan felmerülő technikai etikai kérdésekre kereste munkacsoportjaival a válaszokat, mint klónozás és őssejtkutatás, génmódosított állatok és élelmiszerek, nanotechnológia és atomenergia. Rendszeresen előadója nemzeti és nemzetközi konferenciáknak, számos tudományos publikációval rendelkezik a kutatási témáiban. További információ...

Az előadás angol nyelvű, fordítást szükség esetén biztosítunk. Minden érdeklõdõt szeretettel várunk!

További információ...

Facebook

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.