Akadémiai Napok Patfürdőn

2015. május 10., vasárnap, Patfürdő

Az Európai Protestáns Magyar Szabadegyetem 2015. évi Akadémiai Napjainak kulcsszava a „térértelmezés" lesz.

Ezzel a kifejezéssel általában az egyén azon képességét jelöljük, amellyel észleli és értelmezi az őt körülvevő fizikai teret. Az egyéni térértelmezések szorosan kapcsolódnak az adott közösség térértelmezéséhez. A csoportok összetartozás-tudatának fontos meghatározója és leképeződése az a tér, ahol a csoport magát elhelyezi. Az etnikai tájkép - összefonódva a politikai államhatárok által határolt térrel, vagy a származástudattal meghatározható hazával - összetett térképzeteket hoz létre.

Fontos feladatunk az is, hogy saját közösségünk „térértelmezésének" ismerete mellett odafigyeljünk és reflektáljunk azon csoportok tereire, illetve a terekhez fűződő viszonyaira, amely közösségekkel évszázadok óta együtt használjuk, alakítjuk és szeretjük ugyanazt a tájat.

E téma feltérképezésében a felvidéki Patfürdőn, vagyis a szlovákiai Patince-én – a helymegjelölés része a felvetett témának! – sokféle szakember vesz részt: teológus és történész, művészettörténész, néprajzos, és antropológus, szociológus és pszichiáter, irodalmár és előadóművész. Számítunk a konferencia résztvevőinek aktív munkájára is.

az Európai Protestáns Magyar Szabadegyetem Elnöksége

Érdeklődés, jelentkezés (március 31-ig):

Haraszti Dóra, Oltalom Szeretetszolgálat, H-4400 Nyíregyháza, Kassa köz 3.
Telefon: +36 42 500 946,
e-mail: haraszti.dora@epmsz.eu

Letölthető dokumentumok: Műsorfüzet (PDF) vagy Elektronikus jelentkezési lap 

www.epmsz.eu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.