Esperesi kollégium harmadszor

2015. február 12., csütörtök

Harmadik alkalommal találkozott a Magyarországi Református Egyház espereseit tömörítő informális testület.

Az esperesi kollégium 2015. február 8-10. közötti berekfürdői találkozóján az esperesi kar csaknem teljes létszámban tudott jelen lenni. A találkozó során a résztvevők megismerkedtek az egyházmegyék életével - közölte az esemény után Illés Dávid, a Budapest-déli református egyházmegye esperese.

Hangsúlyosan esett szó a jelenlegi gazdálkodási, választójogi és bíráskodási törvénnyel kapcsolatos változtatások szükségességéről. A beszélgetésekben megfogalmazódott, hogy milyen nagy szükség lenne a különböző egyházvezetési és igazgatási gyakorlatok országos egységesítésére.

Az esperesi kollégium egyhangúan kifejezésre juttatta azt a kérését, hogy még a tavaszi zsinati ülés előtt eszmecserét szeretne folytatni a négy egyházkerület püspökével a fenti kérdésekben és egyházunk jövőjével kapcsolatban.

Reformatus.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.